Hayatın rutini insanı giderek körlüğe, sisler içinde yürümeye götürüyor. Fotoğraf, rutini kırmak, hayatın anlamını her gün, her an yeniden keşfetmek, dünyamızın renklerinin farkındalığına varmak için en önemli araçlardan biri. Bu düşüncelerle Roche Fotoğraf Kulübü 2008 yılında kuruldu. 2008 yılından beri düzenli olarak Kamil Fırat ile birlikte eğitim çalışmalarını sürdürmektedir. 2009 – 2014 yılları arasında düzenli [...]
MSGSÜ Fotoğraf Bölümü
Serginin adı: MSGSÜ Fotoğraf Bölümü “Belgesel III Dersi” 2013 Çalışması Proje Yürütücüsü: Kamil Fırat Katılanlar: Yalım Keser Osman Demir Hülya Şahin Halil Bal Nimet Olcar Tuğba Şeker
Prof. Dr. Işık Akgün
Prof. Dr. Işık Akgün, 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Eğitimini 1974-1980 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aldı. 1981 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda Uzmanlık eğitimine başladı, 1985 yılında “Uzman” oldu. Uzmanlık tezi Prof. Dr. Kemal Bayraktar yönetiminde “Rotator cuff lezyonlarında omuz artrografisi” idi. Aynı yıl A.B.D.’de “Orthopaedic and Sports Medicine Center”da [...]
Oyak Renault Fotoğraf Topluluğu
2010 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Oyak Renault Fotoğraf Topluluğu (ORFOT), fotoğraf sanatına gönül vermiş 11 arkadaşın bir araya gelmesi ve Oyak Renault’nun desteği ile kuruldu. Kuruluşundan günümüze 67 fotoğraf çekim etkinliği düzenleyen topluluk, bu geziler sırasında çekilen fotoğraflarla toplam 4 karma sergiye ve “Hayatın İçinden Renault” fotoğraf projesine imza attı. Bugün “ORFOT”, tamamı Oyak Renault [...]
Depo Photos
GÜNGÖR ÖZSOY 1950′lerin sonlarında Hürriyet Fotoğraf Ajansı’nda ilk profesyonel fotoğraflarını çeken Özsoy, aynı zamanda Yeşilçam setlerine giderek filmlerde çalışmaya başladı. Uzun yıllar Ses, Perde, Artist gibi dergilerin kapak ve röportaj fotoğraflarını çeken Özsoy, film setlerinin de vazgeçilmez ismi oldu. 1980′li yılların başlarına kadar setlerde görev yapan fotoğrafçı, Ertem Eğilmez, Çetin Karamanbey, Metin Erksan, Memduh Ün, [...]
Mehmet Demirci
1978 yılında Adana’da doğdu. 2000 yılında Ege Üniversitesi, Gazetecilik Bölümünden mezun oldu. 2001-2006 yılları arasında birçok basın- yayın organı için haber dosyaları ve foto-röportajlar hazırladı. Ortadoğu coğrafyasındaki birçok önemli olayı takip eden Demirci, Irak ve Afganistan Savaşı, İsrail – Filistin çatışmaları, Sudan’daki iç savaş̧, Pakistan depremi olmak üzere birçok tarihi olayı belgeledi. 2006 yılında mesleki [...]
Yaşamak Lazım Fotoğraf Grubu
‘Kendine Ait Bir Oda’ isimli sergi, Yaşamak Lazım Fotoğraf Grubu tarafından Virginia Woolf’un aynı isimli kitabından yola çıkılarak hazırlanan kadın temalı bir fotoğraf ve enstelasyon çalışmasıdır.
NİŞ Fotoğraf Kulübü
Nilüfer İş Okulu; ilköğretimlerini tamamlayan, 23 yaşından gün almamış, hafif düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan, genel ve mesleki orta öğretim programlarına uyum gösteremeyip devam edemeyen, özel eğitim gerektiren bireylere eğitim veren 4 yıllık, devlete bağlı bir özel eğitim kurumudur. Amacı bu gençlerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, öğrenme gereksinmelerini karşılamak, topluma uyumlarını sağlamak, işe ve mesleğe [...]